Politic

Leancă: Eugen Sturza în fruntea Ministerului Apărării este lucrul care trebuie să se întâmple

 

Președintele Dodon violează flagrant Constituția, atunci când nu semnează decretul de numire a lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. „Sper ca Curtea Constituțională să propună o altă soluție”, a declarat  vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă într-un interviu acordat pentru Europa Liberă.  

  • Și credeți că Eugen Sturza va ajunge în fruntea Ministerului Apărării?
  • Bineînțeles! E lucrul care trebuie să se întâmple.

„Așteptăm cu nerăbdare ședința Curții Constituționale care trebuie să se pronunțe pe acest caz de sfidare flagrantă a Constituției din partea președintelui Republicii Moldova. Sper să aibă loc această ședință cât mai curând posibil, fiindcă țara deja de aproape 10 luni este fără ministru al Apărării. Situația prin care trece și regiunea, și continentul, și lumea nu este cea mai fericită, din păcate, și este nevoie de un ministru, e nevoie de reforme în armată, e nevoie de discuții foarte serioase cu partenerii noștri din afară cum consolidăm capacitatea de apărare și securitatea Republicii Moldova”, a explicat Leancă.

Potrivit vicespeakerului, nu poate fi considerat un precedent periculos faptul că Eugen Sturza ar putea fi învestit în această funcție fără un decret semnat de președinte ori că Dodon nu i-ar primi jurământul de credință Patriei. „Nu, primul precedent este faptul, când președintele într-o manieră atât de sfidătoare refuză să îndeplinească Constituția Republicii Moldova. Iată aici e un precedent foarte periculos. Și de aici începe numărătoarea, nu de la o eventuală decizie a Curții Constituționale”, a punctat Leancă.

 


Vizualizări: