Politic

Judecătoria Chișinău: Încercările lui V.Munteanu de a anula înregistrarea Silviei Radu – în contradicție cu garanțiile constituționale

Judecătoria Chișinău a dat câștig de cauză candidatului independent la funcția de primar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, după ce concurentul său, liberalul Valeriu Munteanu, a cerut excluderea ei din cursa electorală. Decizia a fost pronunțată luni, 14 mai.

Candidatul PL la șefia capitalei a solicitat instanței anularea hotărârii privind înregistrarea Silviei Radu în cursa electorală, dar și obligarea Comisiei Electorale Centrale să reverifice listele de subscripție colectate de Radu.

Valeriu Munteanu și-a argumentat cererea prin faptul că niciun candidat independent nu ar reuși să colecteze un număr atât de mare de semnături (peste 10 mii) într-o perioadă de câteva zile. El a adăugat că, de fapt, Silvia Radu a folosit resursele administrative pentru a colecta semnăturile – implicând în proces angajații bugetari ai instituțiilor municipale și funcționarii publici din autoritățile administrației publice centrale.

Instanța de judecată a apreciat critic argumentul lui Valeriu Munteanu cu privire la utilizarea de către Silvia Radu a resurselor administrative, „or prevederile în cauză sunt aplicabile doar în urma înregistrării candidatului şi nicidecum pretinselor acţiuni întreprinse în perioada de până la înregistrarea acesteia în calitate de candidat independent”.

Mai mult ca atât, magistrații au atras atenția asupra faptului că liberalul nu a prezentat careva probe în susţinerea argumentelor invocate, fapt pentru care consideră că contestaţia nominalizată este una nefondată.

Încercările candidatului Valeriu Munteanu de a anula înregistrarea candidatului Silvia Radu (…) vin în contradicție cu garanțiile stabilite de Constituția RM”, se menționează în aprecierea instanței.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner