Politic

Iurie leancă se declară a fi UNIONIST. Acesta spune că ar vota PENTRU, privind unirea cu România

Iurie Leancă este unionist. Președintele Partidului Popular European din Moldova a făcut declarația în cadrul unui interviu pentru ziarul Timpul. 

Întrebat de cum ar vota la un referendum privind unirea Republicii Moldova cu România, fostul premier a declarat că s-ar pronunța pentru, dar asta nu înseamna că majoritatea cetățenilor ar vota ca el. Președintele Partidului Popular European a mai adăugat că n-ar fi ceva rău într-o eventuală reunire dintre malul drept și stâng al Prutului, doar că autoritățile ambelor state trebuie să asigure o interdependență, inclusiv politică și comercială.

În legătura cu venirea ex-președintelui României, Traian Băsescu, pe arena politică de la Chișinău, Leancă se arată sceptic și menționează că sunt și alți politicieni de pe malul Dâmboviței, care au făcut, probabil, mai mult chiar decât Băsescu.

„Îi recunosc anumite merite, privind acordarea cetățeniei și a burselor studențești, dar… cred că putea face mai multe”, a conchis vicepremierul pentru Integrarea Europeană.

 

Starea vremii

Curs valutar

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Ian    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Google Analytics

generate de GADWP