Politic Social

Ion Ceban, taxat dur într-un sondaj. 85% cred că a estorcat bani de la constructori

Portalul de știri Impacttv.md a creat un sondaj în care urmăritorii au votat cu DA sau NU la întrebarea daca „Ion Ceban a estorcat bani de la companiile de construcții sau nu.”

În urma sondajului, rezultatele sunt următoarele. 79% dintre votanți sunt de părerea că Ion Ceban este implicat în aceste fărădelegi, și doar 21% au răspuns cu NU.

Amintim că recent, reprezentantul unei companii de construcții, Marcel Darie, într-o conferință de presă a prezentat mai multe probe care demonstrează fărădelegile socialiștilor, în frunte cu Ion Ceban.

Marcel Darie a povestit cu lux de amănunte cum Ceban, prin intermediul consilierului din CMC, Alexandr Odințov, a cerut de la compania de construcții pe care o reprezenta Marcel Darie, trei apartamente, în sumă de 75 de mii de euro, în schimbul protecției lor pe toată perioada lucrărilor de construcție. Asta chiar dacă toate actele companiei erau în ordine.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Darie a adus învinuiri însoțite de probe sub formă de ordonanțe de pornire a proceselor penale unde Ceban și socialiștii sunt bănuiți de de deteriorare de bunuri care se pedepsește cu muncă în folosul societății de până la 240 de ore și amendă penală, precum și huliganism agravant care se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani.

Nu este prima dată când consilierii și deputații PSRM sunt implicați în acțiuni dubioase. Partidul socialist în frunte cu Igor Dodon „luptă” cu construcții ilegale, pe când, în realitate ei sunt cei care le protejează activitatea.

Toată „lupta” lor cu construcțiile ilegale era defapt o banală împărțire a sferelor de influență și de nimicire a concurenței.

Anul trecut și consilierii municipali Ion Ștefăniță și Feodor Ghelici, i-au învinuit pe socialiști, precum că aceștia estorchează apartamente de la firmele de construcții, cu acte în regulă.


Vizualizări: