Politic Social

Ion Ceban promite elaborarea „Hărții investiționale a Chișinăului” până în februarie 2019

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, susține că, până în luna februarie 2019, urmează a fi elaborată și prezentată publicului „Harta investițională a Chișinăului”. În programul său electoral, candidatul PSRM menționează că va fi prezentată și o listă completă pentru parteneriatele public-private pentru întreg municipiul, inclusiv pentru suburbii.

Ion Ceban spune că, atunci când va ajunge primar, împreună cu echipa vor încerca să deschidă o nouă subzonă în Zona economică liberă „Expo-Business-Chișinău”, care și-a dovedit eficacitatea (peste 40 de rezidenți, investiții de peste 70 de milioane de dolari, peste 2 mii de angajați). O altă promisiune este sprijinirea creării noilor parcuri industriale, inclusiv prin asistență în reconstrucția infrastructurii, a zonelor industriale, instruirea lucrătorilor.

Candidatul socialist promite un mecanism de subvenționare a ratelor dobânzilor la împrumuturi pentru finanțarea proiectelor prioritare. În programul său electoral se regăsește și propunerea de a crea o Agenție de dezvoltare a Chișinăului, în condițiile în care, potrivit candidatului, în capitală, unde este concentrată aproape o treime din populația țării, nu există un organ profesional specializat în dezvoltarea complexă a municipiului. De competența Agenției va ține elaborarea detaliată a planului strategic pentru dezvoltarea municipalității, dezvoltarea proiectelor de investiții și monitorizarea acestora, căutarea de investitori în Moldova și peste hotare.

Ion Ceban spune că vor fi continuate consultările, inițiate de Partidul Socialiștilor acum doi ani, cu fiecare primar din cadrul localităților care formează municipiul. Împreună urmează a fi determinate cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea fiecărei suburbii. Printre prioritățile incluse în program se numără și elaborarea unui program municipal pentru a sprijini tinerii specialiști și oamenii de afaceri.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« aug.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner