Social

Închisoare pe viață în cazul crimei de la Anenii Noi

Un locuitor al satului Puhăceni din raionul Anenii Noi a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că, în toamna anului trecut, l-a omorât și i-a dat foc unui consătean, un tânăr de 22 de ani. Trei complici, care l-au ajutat să ascundă crima, au primit câte doi ani de închisoare.

Procuratura Generală informează, într-un comunicat de presă, că pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpați, bărbații au consumat alcool împreună cu victima. Într-un moment de ceartă, unul dintre inculpați a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe tânăr. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost târât în grădină și incendiat. Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la omor. Poliția a fost sesizată de către mama tânărului, care nu mai avea niciun semn de la fiu.

Potrivit procurorilor, bărbatul condamnat la detenție pe viață are 34 de ani. Acesta a mai fost în conflict cu legea, fiind condamnat anterior la șase ani de închisoare pentru înjunghierea unei persoane, care a rămas în viață.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.