Politic

Înalta Curte va decide mâine, dacă îi permite sau nu lui Candu să-l numească pe Eugen Sturza ministru al Apărării

Guvernul a cerut, astăzi, Curții Constituționale să-i permită lui Andrian Candu să-l numească pe Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. Pentru a aproba o sesizare în acest sens, Cabinetul de miniștri s-a întrunit într-o ședință specială, care s-a desfășurat cu ușile închise.

Curtea Constituțională a anunțat deja că va examina sesizarea, mâine, la amiază. Acum două zile, Înalta Curte a decis că Igor Dodon a încălcat Constituția atunci când a refuzat să semneze decretul privind numirea în funcție a ministrului Apărării.

Curtea a decis că șeful statului poate fi înlocuit pentru această acțiune de președintele Parlamentului, care va avea dreptul să semneze decretul în locul șefului statului. Chiar și după decizia Înaltei Curți, Igor Dodon a declarat că nu-l va numi pe Sturza ministru și i-a amenințat pe magistrați că vor răspunde penal pentru hotărârea pe care au adoptat-o.

Amintim că Guvernul a înaintat în mod repetat candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării, însă Igor Dodon a refuzat să semneze un decret în acest sens.


Vizualizări: