Economie

Guvernul împrumută de la Banca Mondială peste 22 de milioane de dolari pentru a-și moderniza serviciile

Cabinetul de miniștri a decis să ia cu împrumut 22,43 de milioane de dolari SUA pentru implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”. Noua componență a Guvernului a aprobat, astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Potrivit autorilor proiectului, implementarea acestuia presupune comasarea mai multor servicii și sporirea calității acestora, precum și eliminarea serviciilor publice depăşite de timp. Totodată, va fi facilitat accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale, va fi redus numărul de documente necesare, precum și durata de prestare a serviciilor publice. Toate aceste modificări urmează să fie realizate de Centrul de Guvernare Electronică până pe 3 iunie 2023.

Documentul prevede acordarea de către instituțiile Băncii Mondiale a două împrumuturi: unul de 15 milioane de dolari va fi oferit de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, iar cel de-al doilea – de 5 milioane de dolari va fi alocat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Alte 2,43 de milioane de dolari vor fi alocate pentru activităţile aferente realizării proiectului.

Potrivit premierului Pavel Filip, modernizarea serviciilor publice presupune, pe lângă reinginerie şi digitizare, reducerea numărului de servicii. „Este un proiect important şi trebuie să urmărim cu atenţie implementarea acestuia. Aceşti bani ne vor ajuta să ducem până la capăt reforma administraţiei publice”, a conchis Pavel Filip.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Publicitate ImpactTV.md, banner