Economie

Guvernatorul BNM demisionează. CAUZA

Guvernatorul Băncii Național a Moldovei, Sergiu Cioclea, și-a anunțat demisia, din data de 30 noiembrie. Cererea a fost prezentată președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit lui Sergiu Cioclea, la baza deciziei sale au stat motive personale. „Pentru mine, funcția de guvernator nu a fost una în sine. Mi-am fixat drept scop să lucrez la Banca Națională atât timp cât e necesar pentru consolidarea sistemului bancar și pentru a scoate sistemul financiar din criză”, a declarat Sergiu Cioclea, marți, la un briefing de presă. El a mai spus că obiectivele pe care și le-a asumat atunci când a preluat funcția de guvernator le-a îndeplinit, sistemul bancar este acum mai solid, lucru confirmat nu doar prin investiții străine fără precedent, dar și prin aprecierile Fondului Monetar Internațional, ale Băncii Mondiale și Comisiei Europene. „Transmit ștafeta unui succesor care să gestioneze acest capital de schimbări, reforme, oameni care au muncit pentru a scoate corabia din furtună”, a menționat Sergiu Cioclea.

Potrivit guvernatorului, obiectivul a fost ca reformele să ajungă în punctul în care să nu existe cale înapoi. Sergiu Cioclea consideră că această etapă a fost trecută în octombrie anul curent, după ce a fost vândut pachetul de referință MAIB și au fost adoptate ultimele legi elaborate de BNM și Planul de schimbare legislativă a fost complet realizat. „Am sentimentul misiunii îndeplinite, dar și cel de a fi dus la bun sfârșit mandatul care mi-a fost încredințat de parlamentari, dar, în primul rând, mandatul așteptărilor și speranțelor cetățenilor noștri”, a declarat Sergiu Cioclea.

Guvernatorul BNM a făcut apel către Comisia Europeană să nu oprească programul de Twinning în domeniul supravegherii bancare, pentru că Moldova are nevoie de el pentru beneficiul tuturor cetățenilor.

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner