Politic Social

Groaznic: Ion Ceban a ordonat incendierea șantierului cu cocktail exploziv

Socialiștii nu doar bani cer dar și pot incendia șantierele. Dovada este o înregistrare video în care apare socialistul Petru Corduneanu căruia Ion Ceban ia cerut să se răfuiască cu antreprenorul care refuza să plătească taxa de protecție.
Corduneanu cere de la activiștii săi să fie incendiat șantierul de la Ciocana cu cocktail exploziv.

Recent, reprezentantul unei companii de construcții, Marcel Darie, într-o conferință de presă a prezentat mai multe probe care demonstrează fărădelegile socialiștilor, în frunte cu Ion Ceban.

Marcel Darie a povestit cu lux de amănunte cum Ceban, prin intermediul consilierului din CMC, Alexandr Odințov, a cerut de la compania de construcții pe care o reprezenta Marcel Darie, trei apartamente, în sumă de 75 de mii de euro, în schimbul protecției lor pe toată perioada lucrărilor de construcție. Asta chiar dacă toate actele companiei erau în ordine.

Potrivit ziarului de gardă, în trecut, Petru Corduneanu a fost protagonistul mai multor investigații jurnalistice, el fiind un personaj  cheie din organele Ministerului Afacerilor Interne din perioada guvernării comuniste. Corduneanu a fost anchetat penal și în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009.

În noaptea de 7 aprilie 2009, acesta i-a aplicat multiple lovituri Valentinei Cușnir, fost deputat în Parlamentul de la Chișinău. Femeia a fost lovită, trasă de păr și luată pe sus de la intersecția străzilor Pușkin și Ștefan cel Mare din Chișinău și dusă în direcția Palatului Național împotriva voinței sale.

Alături de Corduneanu, în 2014, în dosarul intentat la cererea Valentinei Cuşnir, a fost achitat şi Dumitru Rusu, fostul său adjunct, învinuit de aceleaşi infracţiuni.

Recent Valentina Cușnir, într-o postare pe pagina sa de facebook s-a arătat extrem de indignată de faptul că Dodon la numit recent pe Corduneanu în funcția de adjunct la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Potrivit dumneaei, anume „acest călău este rezponsabil de OMORURILE din PMAN din 7 aprilie.”

Menționăm că liderul informal al PSRM, Igor Dodon, l-a numit în această vară pe socialistul Petru Corduneanu în funcția de adjunct la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.


Vizualizări: