Social

Gheorghe Cavcaliuc îndeamnă cetățenii să îi scrie pe Facebook dacă văd încălcări ale legii din partea polițiștilor

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, îndeamnă cetățenii sa îi scrie pe Facebook în privat dacă văd încălcări ale legii din partea polițiștilor.

„Un răspuns la acțiunea realizată – am văzut, m-am autosesizat, am reținut – este lege și legea trebuie respectă de toți!

Ieri, pe facebook am văzut postarea Nicoletei Săndulescu, care scria despre cum verișorul ei a fost lovit de un automobil, iar vinovatul de producerea accidentului după spusele Nicoletei scăpase basma curată.

Desigur că nu tolerez astfel de cazuri și imediat m-am autosesizat. Cel vinovat de producerea accidentului s-a ales cu o cauză penală și a fost deja reținut de organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție din Ștefan-Vodă pentru 72 de ore.

Totodată, a fost pornită și o anchetă de serviciu în privința polițiștilor vizați.

Sunt în drum spre Inspectoratul de poliție Ștefan -Vodă pentru a face o ședință extraordinară cu toți factorii de decizie din această subdiviziune pe marginea acestui caz și alte activități ale poliției.

Astăzi voi merge și îl voi vizita pe Dumitraș, verișorul Nicoletei, ca să îi spun personal că i s-a făcut dreptate, iar atunci când va ieși din spital, vom juca fotbal împreună.

Stimați cetățeni, pe această cale reiterez apelul meu către dumneavoastră, a instituției pe care o reprezint, nu încercați să dați mită, nu tolerați cazurile de corupție și atunci când unii colegi totuși vor încerca să mușamalizeze careva cazuri, vă rog să anunțați conducerea Poliției Naționale, sau organele abilitate.

Iar pe lângă postările de pe facebook, vă rog să-mi scrieți și mie în privat, astfel voi putea acționa promt!

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare”, a scris Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc pe pagina sa de facebook.