Politic

Gestul original al primarului Chirtoacă: va participa la referendumul pentru revocarea sa din funcție

Dorin Chirtoacă a depus un demers la Consiliul Electoral de Circumscripţie, prin care cere să fie înregistrat că participant la referendumul din 19 noiembrie, scrie protv.md.

Liderul fracţiunii PL din CMC, Ion Cebanu, a confirmat că anume el a fost cel care a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripţie, după ce primarul suspendat din funcție l-a împuternicit să o facă printr-o procura.

Astăzi, la ora 16, Consiliul Electoral de Circumscripţie urmează să decidă, dacă îl va înregistra pe Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendum. Dacă i se va refuza participarea, PL este gata să depună actele pentru că formațiunea să devină participant la plebiscit.

Până acum, doar PSRM s-a înregistrat în calitate de participant şi pot începe agitaţia electorală.

Referendumul, la care locuitorii capitalei vor fi întrebaţi dacă vor să-l demită pe Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie. PL a anunţat că boicotează plebiscitul, iar PAS, PUN, PD au declarant, anterior, că nu vor participa.

Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu de la sfârşitul lunii mai, fiind cercetat pentru trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată.

 


Vizualizări: