Social

(FOTO) TRAGIC: Patru cetățeni moldoveni au decedat și doi au fost răniți, după ce un avion s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic

Cel puţin patru persoane au murit, astăzi, după ce un avion cargo de tip Antonov, aparţinând armatei franceze, s-a prabusit în mare lângă Aeroportul Internaţional din Abidjan, cel mai important oraş din Coasta de Fildeş, scrie presa internațională.

În avion se aflau 10 persoane, dintre care şase moldoveni şi 4 francezi. Potrivit Agence France Presse, aeronava era închiriată de armata franceză, în cadrul unei operațiuni antiteroriste. Avionul s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat pe de aeroportul din Abidjan şi a căzut în Oceanul Atlantic, aproape de ţărm.

Aparatul de zbor a decolat în condiţii de furtună, iar în urma impactului cu solul s-a rupt în două. Autorităţile ivoriene au iniţiat o anchetă. Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chişinău nu oferă deocamdată detalii, dar spun că documentează cazul. 

Potrivit martorilor ocular, citați de Reuters, ei au văzut cum avionul a început să piardă din înălţime, apoi brusc a căzut în apă. La faţa locului au venit mai multe echipe de salvatori, care au recuperat corpurile neînsufleţite ale victimelor.

BBC scrie că avionul de tip Antonov este de producţie ucraineană, însă jurnaliştii de la Dailymail susţin că aparatul este produs în anul 1975 și aparţine unei companii aeriene din Moldova.

Forțele de intervenție și scafandrii au scos două trupuri din avionul care s-a rupt în câteva bucăți când s-a prabușit aproape de țărm. Alți doi morți au putut fi văzuți în epava aeronavei.

Potrivit altor martori, în urma accidentului aviatic ar exista, totuși, doi supravietuitori.

Aparatul de zbor s-a prăbușit, cel mai probabil, din cauza condițiilor meteo: furtună cu ploaie torențială și fulgere. Salvatorii îmtâmpină greutăți în acțiunile lor din cauza apelor agitate ale mării.


Vizualizări: