Externe

(foto) Draperii roz, frigider, televizor și flori în ghiveci. Cum arată celula în care a fost „cazată” autoarea carnagiului din Harkov

Tânăra care în seara de 18 octombrie a spulberat în centrul orașului Harkov 11 persoane, dintre care șase au murit, a fost „cazată” într-o celulă specială. Presa din Ucraina scrie că părinții fetei au avut grijă ca odrasla lor să nu sufere prea mult, așa că i-au aranjat una din cele mai bune celule din Izolatorul de Detenție Provizorie nr 27 din Harkov. În imaginile apărute în presă se observă că celula în care stă Aliona Zaițeva este pentru două persoane.

Încăperea are draperii, frigider, televizor și chiar flori în ghiveci. Jurnaliștii ucraineni scriu că celula este încălzită și are grup sanitar.

Precizăm că presa din Ucraina a scris astăzi că Aliona Zaițeva ar putea scăpa de închisoare. Şi asta cu ajutorul tatălui său, care negociază o recompensă pentru rudele victimelor. 

Potrivit jurnaliștilor de investigații din țara vecină, tatăl șoferiței, un oligarh al orașului Harkov, împreună cu avocaţii săi, ar negocia cu rudele victimelor tragicului accident o recompensă de peste 1,5 milioane de dolari pentru ca tânăra să nu-şi petreacă următorii ani după gratii. 

Amintim că șase oameni au murit după ce şoferiţa începătoare i-a spulberat cu maşina sa de lux. Ea a provocat tragedia după ce se luase la întrecere cu un alt şofer, conducând cu peste 100 de kilometri pe oră. După ce a ignorat semnalul roşu al semaforului, şoferiţa a tamponat un automobil şi a ricoşat pe trotuar, acolo unde a lovit oamenii în plin.

Tatăl fetei susţine însă că maşina fetei a fost împinsă pe trotuar de automobilul şoferului cu care concura. În urma expertizei medico-legale, autorităţile au stabilit că fata consumase droguri. La rândul său, avocata ei a declarat că, de fapt, este vorba despre calmante, pe care tânăra le-a luat după accident, înainte să I se recolteze analizele. Totuşi, întrebată de procurori dacă a luat medicamente, şoferiţa a negat.

Potrivit legislaţiei, pentru fapta sa, fiica oligarhului riscă până la 10 ani de închisoare.


Vizualizări: