Politic

Filip: Dodon se află mai mult în Rusia. Este posibil ca de acolo Summitul Parteneriatului Estic să se fi văzut diferit

Premierul Pavel Filip califică declaraţiile lui Igor Dodon despre participarea Republicii Moldova la Summitul Parteneriatului Estic drept dezamăgitoare şi populiste. Prim-ministrul spune că Igor Dodon vede denaturat situația în care se află Moldova, din cauza că se află mai mult la Moscova decât la Chișinău. 

Reacția Președintelui Igor Dodon este una dezamăgitoare și populistă. Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summit-ul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv”, spune Pavel Filip.

Pavel Filip a ținut să-i dea și un sfat șefului statului.

„Dacă Președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei ṭări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri. Cariera sa politică se sprijină strict pe geopolitică, însă, viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susṭinut de majoritatea cetățenilor”, adaugă Pavel Filip.

Amintim că luni, 27 noiembrie, Igor Dodon a ținut să facă totalurile Summitului Parteneriatului Estic. Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că dosarul Republica Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei. 

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Publicitate ImpactTV.md, banner