Lifestyle

Fără ouă și fără lapte – Cele mai pufoase și gustoase gogoși de post

 Pentru această rețetă genială aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g făină

  • 50 ml ulei

  • 4 linguri zahăr

  • 1 plic zahăr vanilat

  • 25 g drojdie

  • 200 ml apă

  • esență de vanilie

  • sare

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

1. Într-un bol, dizolvăm drojdia în 3 linguri de apă călduță. Adăugăm o lingură de zahăr și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugăm compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.

3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. La final, prăjim gogoșile într-o tigaie încisă cu ulei, până se rumenesc bine.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

 

Sursa: kiloretete.ro


Vizualizări: