Social

Ecoul protestului de duminică. IGP a inițiat un dosar penal

Protestul organizat duminică, 17 septembrie, de către Consiliul Marii Adunări Naţionale s-a soldat cu un dosar penal.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, în timpul menţinerii ordinii şi siguranţei publice de către poliţişti, un microbuz a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest.

Mai mult, bărbatul de la volanul mașinii a fugit de la faţa locului.

Incidentul s-a produs în faţa sediului televiziunii naţionale „Moldova 1”

Poliţia precizează că proprietarul automobilului, un bărbat de 43 de ani din raionul Hânceşti, a încercat să fugă de la faţa locului, deplasându-se pe contrasens cu mijlocul de transport, unde a fost oprit de agenţii de patrulare şi escortat la inspectorat pentru documentare. A fost iniţiată o cauză penală, iar microbuzul a fost ridicat în calitate de corp delict conform procedurii.

În timpul protestelor, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a spus însă că oamenii legii au pus sechestru pe microbuzul care aducea la sediul televiziunii naţionale amplificatoarele audio şi boxele folosite la protest.

Amintim că mii de oameni au protestat duminică în centrul capitalei față de modificarea sistemului electoral. După ce au protest mai multe ore în fața Legislativului, manifestanții au mers în coloană la sediul Companiei Publice „Teleradio-Moldova”, unde au cerut ca opoziției să-i fie acordată săptămânal o oră de emisie și au scandat: „Emisie în direct” sau „Ora opoziției”.

Vizualizări: