Social

Droguri în valoare de 3 milioane de lei ascunse sub pietre și tufișuri

Droguri scoase din circuit în valoare de 3 milioane de lei, ascunse sub pietre și tufișuri. Un grup de tineri, printre care şi un minor, aduceau drogurile din Ucraina, ulterior, le vindeau la noi în țară  prin  intermediul unei platforme de comunicare  online.

Droguri scoase din circuit în valoare de 3 milioane de lei, ascunse sub pietre și tufișuri. Un grup de tineri, printre care şi un minor, aduceau drogurile din Ucraina, ulterior, le vindeau la noi în  țară  prin  intermediul unei platforme de comunicare online.

Timp de două luni de zile, poliția a documentat activitatea infracțională a unui grup criminal în componența a 15 membri, cu vârstele cuprinse între 17 ani și 35 ani, care au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor pe teritoriul Capitalei, prin intermediul a 6 „magazine” online amplasate pe platforma de  comunicare Telegram.

Fiecare din membrii grupului criminal avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor. Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita doza necesară de droguri, printr-un mesaj remis în aplicaţia Telegram, un chat închis. Administratorii, primind dovada de plată – copia cecului din terminal pe portmoneul QIWI, expediau datele și locația. Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații,  astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau.

14 învinuiți au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, iar unul, care s-a dovedit a fi minor, se cercetează în stare de libertate. Conform legislației în vigoare, aceștea riscă închisoare pe un  termen de la 7 la 15 ani.