Politic

Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat ca participant la referendumul pentru demiterea sa din funcție

Consiliul Electoral de Circumscripție (CECE) a respins, astăzi, demersul primarului general al Capitalei,  suspendat fin funcție, care cerea înregistrarea sa ca participant la referendumul de revocare a sa din această funcție.

Potrivit vicepreședintelui CECE, Vitalie Miron, Chirtoacă nu a îndeplinit, cel puțin două condiții, pentru a fi înregistrat: nu a depus cererea personal, ci printr-o persoană împuternicită prin procură, și nu reprezintă o formațiune politică ori o organizație social-politică, cerință ce se regăsește în Hotărârea CEC din 29 septembrie curent. Chirtoacă poate să atace la CEC și apoi în instanța de judecată decizia de astăzi a CECE.

Amintim că referendumul privind demiterea din funcție a primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, inițiat de PSRM, urmează să se desfășoare pe 19 noiembrie, iar în acest scop vor fi deschise 301 secții de votare.

Până acum, singurii acceptaţi ca participanţi în campania pentru referendum sunt socialiştii. PL a anunţat că boicotează plebiscitul, iar PAS, PUN, PD au declarat că nu vor participa.

Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu de la sfârşitul lunii mai, fiind cercetat pentru trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner