Politic

Dorin Chirtoacă, eliberat din arest la domiciliu

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată, astăzi, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani. 

Potrivit hotărârii, Dorin Chirtoacă se va afla sub control judiciar în următoarele 30 de zile, adică până la 10 decembrie 2017.

În acest timp, edilul nu va avea dreptul să părăsească Capitala, decât în condiţiile stabilite de instanţa de judecată. De asemenea, el nu are dreptul să meargă la locul de muncă sau să se întâlnească cu persoanele vizate în dosar. În cazul în care va fi citat, Chirtoacă este obligat să se prezinte în instanță.

Pentru a se asigura că edilul nu va părăsi țara, judecătorii i-au cerut lui Chirtoacă să prezinte la Judecătorie paşapoartele pe care le deţine, cel modovenesc şi românesc.

Edilul s-a arătat nemulțumit de decizia instanței și nu exclude că în următoarele zile ar putea avea loc presiuni privind demisia sa, dar și alte acțiuni care să-l intimideze.

„Ceva nu este în regulă. O să ne dăm seamă pe parcursul zilelor următoare. Este o decizie tardivă, făcută de ochii lumii, înainte de acest referendum. În mod normal, trebuiau să mă elibereze de tot și să se încheie cu acest dosar. Acum o să înceapă presiuni pentru a-mi da demisia. O să înceapă un tămbălau. Că m-am vândut lui Plahotniuc sau proștii de acestea”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Așa că decizia va fi contestată la Curtea de Apel, unde se va cere casarea dosarului.

Precizăm că decizia de astăzi a magistraților, privind plasarea lui Chirtoacă sub control judiciar, vine la cinci luni, timp în care edilul s-a aflat în arest la domiciliu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde s-a aflat până astăzi. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

 

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Publicitate ImpactTV.md, banner