Politic

Dodon: Socialiștii vor obține majoritatea voturilor în 2018!

Acţiunile PDM din această toamnă sunt orientate împotriva instituţiei prezidenţiale şi constituie o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018. O spune șeful statului. Potrivit lui Igor Dodon, chiar dacă democraţii pregătesc terenul pentru o coaliţie de dreapta, socialiștii vor lua majoritatea parlamentară, iar PDM se va pomeni în opoziție.

„Acțiunile PDM-ului din această toamnă, orientate împotriva instituției prezidențiale, constituie o pregătire pentru alegerile parlamentare din 2018. Pas cu pas, democrații pregătesc terenul politic și diplomatic pentru o largă coaliție postelectorală de dreapta, așa cum au declarat în repetate rânduri, inclusiv recent prin vocea speakerului Andrian Candu. De această dată, constatăm că democrații acceptă să facă alianțe politice nu doar cu PAS și PDA, ci și cu așa forțe declarate unioniste ca PL sau PUN, dacă acestea vor trece în Parlament. A fost menționat și numele lui Traian Băsescu, drept politician cu care democrații ar forma o alianță”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon spune că Băsescu este omul democraților.

„Băsescu e un alt as din mânecă al democraților”, adaugă Igor Dodon.

Șeful statului se arată sigur că, indiferent de coaliția partidelor de drepata, socialiștii vor câști scrutinul din 2018.

„Înțelegem că guvernarea dorește din nou să joace cartea geopolitică în alegerile parlamentare din 2018, pentru a convinge Occidentul să ofere susținere și totodată să le impună celor din PAS, PDA și PL necesitatea unei coaliții de dreapta. Îi anunț însă că, așa cum arată și sondajele, socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară, prin urmare orice coaliție de dreapta va fi minoritară, iar PDM se va pomeni în opoziție, unde va suporta consecințele acțiunilor sale din prezent”, adaugă Igor Dodon.


Vizualizări: