Politic

“DFM” îl acuză pe premierul Ion Chicu de hărțuire a mediului de afaceri

Reacția Companiei „DFM” SRL la declarația prim-ministrului Ion Chicu:
Compania „DFM” SRL a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului privind intențiile autorităților de a contribui la încheierea activității „DFM” SRL, cel mai mare operator Duty Free din Moldova. Declarațiile premierului au fost făcute, recent, într-un interviu acordat postului de radio „Europa Liberă”.
Considerăm că în acest caz este vorba despre o urmărire abuzivă a companiei „DFM” SRL, fără o justificare juridică”, se arată în scrisoare.
De asemenea, se menționează că declarațiile premierului sunt părtinitoare, încalcă libertatea comerțului și a afacerilor, prevăzute la articolul 126 din Constituția Republicii Moldova și creează condiții nefavorabile pentru desfășurarea afacerilor.
Aceste declarații aduc prejudicii enorme reputației „DFM” SRL, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Mulți parteneri externi ai companiei s-au arătat îngrijorați de declarațiile premierului.
Potrivit Directorului General al „DFM„ SRL, declarațiile premierului aduc atingere și celor peste 400 de angajați ai companiei și familiilor acestora.
În scrisoare se menționează că, numai anul trecut, în magazinele „DFM” SRL au fost vândute peste 2,3 milioane de unități de produse moldovenești în sumă de peste 200 milioane lei și au fost achitate taxe și impozite la Bugetul de Stat în sumă de peste 105 milioane de lei.
La prezentul comunicat de presă este atașată copia scrisorii adresate de către Directorul general al „DFM” SRL către prim-ministrul Ion Chicu.


Vizualizări: