Lifestyle

Desertul Tiramisu – Rețeta Originală Italiană Cu Piscoturi

Învață cum să gătești acasă renumitul desert Tiramisu – deliciul inventat de Italieni.

Ingrediente:

  • Mascarpone 500 g;
  • Ouă 4 buc;
  • Zahăr 5 linguri;
  • Ciocolată amară – după gust;
  • Cafea espresso – 300 ml;
  • Marsala – 1 cană;
  • Piscoturi Savoiardi 200 g.

Pași de gătit:

Bateți albușurile într-o spumă foarte puternică. Pentru o mai mare rezistență a spumei, este indicat să adăugați puțin zahăr pudră la sfârșit. Crema foarte mult depinde de densitatea albușurilor mixate. Bateți gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă mascarpone și se amestecă bine.

Adăugați cu lingura albușurile ​​în cremă și amestecați ușor. Se amestecă espresso rece cu alcoolul. Înmuiați fiecare piscot timp de 5 secunde în amestecul de cafea și puneți-le într-o tavă. Puneți jumătate din cremă pe aceste piscoturi. Puneți deasupra un al doilea strat de biscuiți înmuiați în cafea.


Puneți crema rămasă pe ele. Puneți tiramisu la frigider timp de 5-6 ore. În acest timp, crema se îngroașă. În loc de Marsala, puteți folosi Amaretto, esență de migdale, coniac sau lichior Grand Marnier. Înainte de a servi, radeți ciocolată neagră direct pe cremă, uniform.

Sursa: fericitaazi.com


Vizualizări: