Politic

Declarații de ultimă oră: Află care este partidul politic care va rămâne în curând singurul partid pro-european din RM

Dacă PL şi PLDM nu votează pentru includerea integrării europene în Constituţie, PDM va rămâne singurul partid pro-european din Republica Moldova, iar ceilalți sunt niște pro-europeni de conjunctură. Opinia a fost exprimată de către analistul politic Anatol Ţăranu, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

„Am încercat să conving niște persoane din PLDM ca vineri partidul să ia o decizie în favoarea votului pro-european, chiar dacă această inițiativă vine de la adversarul PLDM și PL. Ar putea să se întâmple ca votul de vineri din Parlament să pecetluiască destinul Moldovei pe muți ani înainte. Dacă nu se votează, PDM rămâne singurul partid pro-european din Republica Moldova, iar ceilalți sunt niște pro-europeni de conjunctură”, a declarat Anatol Ţăranu.

Ţăranu a mai spus că dacă vor vota împotrivă, PLDM şi PL vor fi stigmatizați pentru toată viaţa.

„Cei care nu vor vota această schimbare în Constituție, vor fi stigmatizați pentru toată viața. Pe dânșii, deocamdată îi duce mintea doar să se desolidarizeze de Plahotniuc, dar mintea nu le șoptește că, desolidarizându-se de Plahotniuc în asemenea fel, ei, de fapt, se solidarizează cu Dodon”, a precizat Ţăranu, citat de Timpul.md.

În cadrul aceleiuaşi emisiuni, analistul politic Vlad Darie a declarat că, dacă PLDM și PL nu își vor da votul, nu vor mai fi, cu certitudine, în Parlament.

„Este o chestiune foarte profundă. Dacă se întâmplă vineri o minune și se votează, totuși, este al doilea lucru ca importanță după Declarația de Independență. Dacă PLDM și PL nu își vor da votul, nu vor mai fi, cu certitudine, în Parlament. Acești deputați vor regreta încă mult timp, pentru că este o șansă istorică să se reabiliteze cumva”, a spus Darie.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner