Politic Social

Decanul Facultății de drept al USM și un coordonator de doctorat, reținuți pentru corupție

Decanul Facultății de drept al USM, precum și un coordonator de doctorat din cadrul aceleiași instituții au fost escortați la CNA pentru audieri într-o cauză penală pornită pe fapte de corupție. Decanul facultății ar fi primit bani de la cel din urmă pentru facilitarea susținerii tezelor de doctorat de către doi studenți.

Potrivit procuraturii anticorupție, doctorul abilitat în drept și conducătorul de doctorat, care este și avocat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul USM, ar oferit decanului Facultății de drept a USM, în luna august a anului curent, în mai multe tranșe, sume de bani pentru facilitarea susținerii tezelor de doctorat de către doi studenți de la drept, dar și în interes propriu, deoarece acesta urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat.

În urma perchezițiilor efectuate pe parcursul zilei de astăzi, 9 octombrie, în biroul decanului, precum și la oficiul și domiciliul conducătorului tezelor de doctorat, au fost ridicate mijloace tehnice, purtători de informație și mai multe teze de doctorat.

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Gheorghe Ciocanu, a declarat pentru IPN că este o situație foarte neașteptată și este îngrijorător faptul că s-a atins componenta științifică, și anume școlile doctorale. „Este mizerabilă situația pentru mine pentru că nici nu mi-aș fi imaginat că poate fi ceva acolo… Mâna în foc nu bag, dar la nivel de doctorat, oameni maturi… Dacă profanăm și studiile la doctorat, aceasta înseamnă că s-a dus învățământul superior din Republica Moldova”, a spus rectorul.

Gheorghe Ciocanu a comunicat că în privința celor doi angajați ai instituției USM nu va întreprinde deocamdată nicio acțiune. „Să vedem probele, voi aștepta verdictul”, a declarat rectorul USM.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner