Lifestyle

De ce să așezi cactusul întotdeauna lângă televizor? Asta îți va schimba viața

Cactușii sunt perfecți pentru persoane ocupate care nu au timp să se ocupe suficient de plantele de apartament. Se udă foarte rar și nu se supără dacă îi neglijezi.

Dincolo să sunt extrem de puțin pretențioși sunt și foarte atrăgători. Însă, principalul motiv pentru care e recomandat să-i ții în casă nu ține de aspectul estetic.

Specialiștii sunt de părere că oferă câteva beneficii pentru sănătate, pe care puţini le cunosc. Cactușii sunt plante excelente pentru dormitor, deoarece pe timpul nopții produc oxigen. În plus, absorb undele electromagnetice, așadar pot sta lângă televizor, radio sau calculator fără probleme.

Cactusul ne ajuta să ne completăm energia și în același timp poate înlătura energia negativă. Poate fi amplasat în fața monitorului computerului, preluând o parte din energia negativă. De asemenea, cactuşii au puterea să reducă radiaţiile electromagnetice emise de aparatele electrocasnice.

Cum îngrijești un cactus

E bine să plantezi cactusul într-un amestec de nisip și turbă, iar deasupra un strat de pietriș. Nu replanta cactusul foarte des, deoarece nu îi face bine să îi schimbi pământul, iar în plus de asta, nu are nevoie de îngrășământ.

Dacă este udat foarte mult, planta va putrezi și va muri.

3 cactuși cu flori superbe, pe care îi poti crește în casă

Cactusul Mammillari

Cactusul Echinopsis

Cactusul Echinocereus

Sursa:tabu.ro

Vizualizări: