Social

Cum să alegem bradul perfect și jucăriile potrivite pentru sărbătorile de iarnă

Pentru a evita achiziționarea unor produse de calitate îndoielnică sau eventuale incidente, Agenția Pentru Protecția Condumatorilor face următoarele recomandări:  

Asigurați-vă ca baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

Unele materiale polimerice conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumînărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice.

Culoarea crengilor și a jucăriilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. Verificați, în prealabil, prin trecerea ușoară a mîinii printre ramuri pentru a stabili rezistența culorii cît și lipsa dezgoliciunii extremității ramurilor.

Achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. Respectați indicațiile producătorului, privind modul și locul de amplasare. Evitați achiziționarea jucăriilor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.

Jucăriile pentru pomul de crăciun nu sînt considerate jucării pentru copii, în sensul Reglementării tehnice privind siguranţa jucăriilor. Prin urmare, acestea nu dispun de declarație de conformitate și nu sunt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.

Dacă vînzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru pomul de crăciun, atunci solicitați de la acesta eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Păstrați bonul de casă eliberat de comerciant pentru a confirma efectuarea cumpărăturii (inclusiv certificatul de garanţie).

Daca aveți copii mici sau animale de companie va trebui sa tăiați ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente. De asemenea încearcați să așezați ornamentele pentru brad în așa fel încît cele mari și fragile să fie puse cît mai sus, unde copiii mici sau animalele de companie să nu poată ajunge.

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« aug.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner