Politic

Cum explică Alexandrin Patron condamnarea din SUA: „Din greșelile mele am învățat și sunt prea tânăr să fiu judecat la 26 de ani”

„Din greșelile mele am învățat și sunt prea tânăr să fiu judecat la 26 de ani”, așa-și justifică condamnarea din Statele Unite ale Americii, candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția nr. 51, Alexandrin Patron. După ce ieri UNIMEDIA a publicat un material despre faptul că Patron a fost condamnat pentru violență domestică în SUA, acesta a venit cu explicații într-un video publicat pe Facebook, întitulat „Realitatea despre învinuiri”.

Alexandrin Patron recunoaște în video-ul publicat la 13 februarie că a fost cercetat la Washington pentru violență domestică și privare de libertate în anul 2015-2016 și condamnat în acest caz. El susține că după șase luni de proces și drumuri la judecată, a ajuns la un numitor comun cu procurorul și a acceptat sentința pentru a scăpa de procesul anevoios..

„În anul 2015 m-am certat cu colega de cameră, iar vecinii au chemat poliția și eu am fost arestat. Atunci am fost învinuit de violență domestică și reținere ilegală. În închisoare nu am stat, deoarece prietenii, colegii, au pus mână de la mână și m-au scos pe cauțiune. După asta eram invitat o dată la zece zile la judecăți pe parcursul a șase luni. Părea că pentru mine acest calvar nu se va mai termina niciodată. Am început să am probleme la serviciu, deoarece eram șofer pe track și uneori eram nevoit să las track-ul și să vin, să zbor la Washington, la judecăți, ca să nu fiu ulterior penalizat.

Deoarece eram nou venit în State, nu am avut bani de avocat plătit ca să fie scos acel dosar de pe rol. Peste șase luni am ajuns la un numitor comun cu procurorul: să semnez că sunt de acord cu sentința care mi se spune și, în așa fel, să scap de judecăți”, a menționat în postarea de pe Facebook, Alexandrin Patron.

Candidatul de pe circumscripția nr. 51 mai spune că acel moment a fost unul de cotitură, pentru că având interdicția de a părăsi statul Washington, și-a creat o afacere. Mai mult, acesta cere să nu fie judecat și spune că e „prea tânăr” pentru a fi judecat la 26 de ani.

„În acel an, deoarece aveam interdicția de a părăsi statul Washington, am muncit foarte mult și am fondat compania MoldCable. De multe ori m-am gândit la asta că poate nu aș fi avut curajul să cobor de pe track. Dar ce înțeleg oameni ăștia care au venit acum și ne judecă? Ei nu știu problemele noastre. Eu din greșelile mele am învățat și sunt prea tânăr să fiu judecat la 26 de ani.

Eu întotdeauna iau partea pozitivă a cazului și recunosc că în unele condiții nu aș fi reușit niciodată să ofer de lucru la peste 200 de emigranți. Această etapă din viața mea e clasificată ca un atac politic, deoarece aceasta e unica linie de atac care există. Ei încearcă să mă distrugă, dar ei nu știu că eu sunt mai puternic decât ei cred”, declară, în încheiere, Alexandrin Patron.

Ieri, la data de 12 februarie, înainte ca UNIMEDIA să publice materialul însoțit de actele instanței, Patron spunea că acest caz a fost închis, pentru că totul s-a rezolvat pe cale amiabilă. De asemenea, califica informațiile despre dosar ca fiind un atac politic din partea candidatului ACUM pe circumscripția nr. 51, Dumitru Alaiba.

„În 2016 am avut parte de un proces de judecată. La baza acestuia a stat un conflict cu persoana cu care locuiam. În scurt timp însă autoritățile au respins și închis cazul, întru cât totul s-a rezolvat pe cale amiabilă. Am avut de achitat doar cheltuieli de judecată, care au constituit 966 de dolari și subiectul a fost închis”, a declarat Patron, calificând informațiile care au ajuns în spațiul public ca având scop defăimător, în cadrul alegerilor parlamentare.

Acesta mai spunea că va publica decizia finală „care confirmă ce am spus anterior și unde scrie negru pe alb – Statul Washington a respins și închis acest caz. Acțiunile date nu sunt altceva decât un atac politic din partea lui Dumitru Alaiba”, menționa ieri Alexandrin Patron.

Dumitru Alaiba neagă acuzațiile care i se aduc și la rândul său condamnă declarațiile făcute de Alexandrin Patron privind fosta căsnicie a candidatului ACUM,  amintim că Alin Alexandrin Patron, candidatul independent la alegerile parlamentare din 24 februarie are, de fapt, antecedente penale, după ce Curtea Supremă din Washington l-a găsit vinovat pentru că a agresat, în SUA, o tănâră din Republica Moldova.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
august 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner