Politic

Cum comentează Igor Dodon învestirea lui Eugen Sturza

Preşedintele suspendat a comentat învestirea ministrului Eugen Sturza pe pagina sa de facebook. Dodon a precizat că procedura este dincolo de limita legitimităţii politice şi demonstrează că neputinţa îi face pe guvernanţi să comită erori grave.

Dodon şi-a exprimat speranţa că cetăţenii s-au convins de necesitatea trecerii la stat prezidenţial, în care şeful statului ales în mod direct să aibă împuterniciri suplimentare, stipulate în Constituţie. Igor Dodon a mai anunţat că în curând va începe o campanie de informare şi de colectare a semnăturilor în favoarea statului prezidenţial.

„Guvernarea va cădea în groapa pe care o sapă altora. Actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice și arată cum neputința îi face pe guvernanți să comită erori grave. Prin faptul că nu le-am permis celor din guvernarea democrată să forțeze mîna președintelui, i-am adus în situația ca ei să utilizeze din nou ultimul as din mânecă pe care îl au – Curtea Constituțională. Însă, precedentele pe care democrații au îndrăznit să le creeze vor deveni instrumentul din cauza căruia tot ei vor avea de pătimit. Vor fi loviți de bumerangul pe care l-au lansat. Sunt sigur că aceste metode nu sunt văzute de nimeni cu ochi buni, nici pe intern, nici pe extern și numai democratice nu pot fi numite. Îi asigur pe cetățeni și pe partenerii străini că nici Guvernul, nici majoritatea parlamentară a democratilor nu vor putea nici de acum încolo să exercite presiune politică asupra președintelui țării”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Eugen Sturza a depus, astăzi, jurământul pentru funcția de ministru al apărării în fața președintelui Parlamentului, Andrian Candu, așa cum a decis Curtea Constituțională. 


Vizualizări: