Social

Condiții de trai greu de imaginat! O bătrână de 80 de ani mănâncă hrană pentru animale și doarme pe câțiva saci

O bătrână de 80 de ani din satul Măcărești, raionul Ungheni, trăiește în condiții greu de imaginat. Mănâncă mămăligă din urluială și doarme pe câțiva saci. Fără sobă, gaz, podele și pod, bâtrâna doarme în frig, iar de câteva zile starea ei s-a agravat considerabil.

Bătrâna locuiește cu unul dintre feciori. Mare sprijin nu poate avea însă de la acesta. Bărbatul consumă alcool, iar vecinii au declarat pentru unghiul.info că feciorul obișnuiește să-și bată mama. Celălalt fiu este căsătorit, iar din cauza disputelor cu mezinul nu și-ar mai fi vizitat mama de mult timp. Femeia a rămas singură și neajutorată și doar vecinii o mai sprijină cu ce pot.

Femeia ar refuza implicarea Primăriei

Asistenta socială din localitate spune că femeia ar refuza ajutorul oferit de Primărie.

„Noi mai avem cazuri ale familiilor vulnerabile, dar acesta este unul aparte. Femeia respectivă trăiește acolo de mai bine de 70 de ani și nu a întreprins nicio schimbare. Stă în lut, eu una nu am mai văzut la nimeni atâta neglijență. Cazul ei a fost discutat la Consiliul comunal și s-a hotărât să întocmim o procură și să-i administrăm banii, bătrâna beneficiind de 2000 de lei din ajutor social, pensie și ajutor pe perioada rece a anului și să-i facem reparație, dar ea a refuzat. A spus că așa cum a trăit până acum, va trăi și mai departe. Este totuși o femeie greoaie, a refuzat ajutorul nostru și a luat apărarea feciorului de fiecare dată. Nu știm ce fac ei cu banii, întrucât el i-ar primi”, a declarat Lilia Mărcuț.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
august 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner