Economie

China va finanța reabilitarea a două drumuri naționale din Moldova

ouă proiecte de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, și anume a drumului național M5, frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, sectorul Criva –Bălți, care este parte a rețelei europene de transport și a drumului drumului național Bălți – Florești vor fi reabilitate cu finanțarea China Citic Bank Corporation Limited. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor cu banca respectivă.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat anterior un Memorandum cu China Hyway Group Limited și Tianjin Oubaiwei Corp LTD, prin care consorțiul s-a angajat să ofere asistență Moldovei în obținerea finanțării pe o durată de minimum 15 ani, la condiții avantajoase, ca urmare a semnării cu acesta a unui contract de antrepriză internațional pentru executarea lucrărilor de reabilitare. Documentul a fost semnat în vederea realizării proiectelor vizate în decizia de astăzi a Guvernului.

Acordurile cu banca chineză reprezintă o continuitate a Programului în sectorul drumurilor, implementat cu suportul instituțiilor financiare internaționale, care are drept scop susținerea Republicii Moldova în reabilitarea rețelei de drumuri naționale pentru a facilita transportul rutier, cât și pentru a spori siguranța și capacitatea de gestionare.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner