Social

Cercetătorii italieni pretind că dețin ”primul vaccin din lume” care omoară coronavirusul

Oamenii de știință italieni au dezvăluit planurile lor de a testa vaccinul pe oameni, susținând că acesta este ”primul vaccin din lume” care neutralizează virusului.

Vaccinul, care a fost conceput de Takis Biotech, o companie din Roma, a fost testat pe cobai, iar anticorpii pe care aceștia i-au produs au fost prelevați.

Citește și: Marea Britanie, prima țară din Europa care a depășit pragul de 30.000 de morți din cauza COVID-19

Rezultatele preliminare din laborator arată că anticorpii creați în testele pe șoareci au fost capabili să prevină infecția celulelor umane cu noul coronavirus.

Directorul Takis Biotech, Luigi Aurisicchio, a declarat că echipa sa plănuiește să înceapă testele clinice în toamnă.  ”Din câte știm noi, suntem primii în lume care au demonstrat că este posibilă neutralizarea coronavirusului cu ajutorul unui vaccin”.

Luigi Aurisicchio a adăugat că procesul ar putea fi accelerat dacă instituțiile internaționale ar finanța procesul.

Cercetătorii italieni fac un vaccin bazat pe ADN. Aceste tipuri de vaccinuri presupun folosirea unei părți din codul genetic al virusului, care este injectată în secvența ADN animală pentru a produce anticorpi al căror rol este să neutralizeze afecțiunea. Acești anticorpi – care recunosc Covid-19 și știu cum să-l omoare – sunt testați pe celule umane pentru a vedea dacă funcționează și în cazul acestora. Dacă are succes, vaccinul ar putea fi încercat și pe oameni pentru a vedea dacă determină același răspuns.

Foto: Getty

Sursa: protv.ro


Vizualizări: