Lifestyle

Ce vitamine sunt recomandate în această perioadă a anului?

În perioada caldă a anului ne putem susține sănătatea și imunitatea cu suplimente alimentare care să conțină vitamine.

Perioada de izolare ne-a privat de razele soarelui și de aerul proaspăt, iar lipsa de mișcare poate scădea imunitatea oricui. Perioada caldă din an poate determina pierderi de minerale sau substanțe esențiale bunei funcționări ale organismului. Cu ce vitamine ne putem susține organismul?

  1. Vitamina C

Vitamina C (L-ascorbic acid) este un antioxidant găsit în marea majoritate a fructelor. Aceasta joacă un rol important în producția de colagen, în funcționarea neurotransmițătorilor și susținerea imunității – de aceea este recomandată în perioadele cu viroze respiratorii. Vara este esențial să luăm vitamina C, deoarece rinitele și virozele nu ne ocolesc, chiar dacă afară este cald. Infecțiile resporatorii sunt prezente în această perioadă a anului deoarece oamenii tind să se întâlnească și să socializeze mult mai des, în locuri aglomerate, unde transmiterea poate avea loc ușor.

2. Vitamina E

Una din cele mai importante vitamine pe care le putem lua vara, aceasta ne ajută să ne protejăm ficatul, să scăpăm de toxine și radicalii liberi, dar și să avem grijă de pielea afectată de razele soarelui. Studiile in vitro au arătat legătura dintre buna funcționare a imunității și vitamina E, dar și conexiunea dintre aceasta și prevenirea cancerului de piele, ori a îmbătrânirii. O găsim în ouă, carne, tofu, sau în doze mai mici în fructe și legume.

3. Vitamina A

O vitamină esențială pe perioada verii, mai este cunoscută și sub numele de Retinol. Aceasta facilitează practic vederea la oameni, dar și la animale. Fără ea, am fi orbi. O putem lua din pește, morcovi, cartofi dulci, ori legume cu frunze verzi. Deficitul de vitamina A se manifestă prin dificultăți de vedere, mai ales noaptea, dar și cele la citit. Această vitamină ne poate ajuta să ne protejăm vederea de leziunile pe care soarele poate să le provoace vara.

4. Vitamina D

Cel mai interesat lucru despre această vitamină este că poate fi produsă de corpul nostru când ne expunem la soare. De aceea este recomandată celor ce trăiesc în țările din emisfera nordică, unde lumina solară pătrunde mai greu. Vitamina D contribuie la întărirea întregului corp și sistemului imunitar și este de regulă administrată împreună cu calciul. O putem găsi în pește, carne, ouă, tofu, brânză sau lapte.
Sursa: tabu.ro

Vizualizări: