Politic

Candu: Dodon îşi sapă singur groapa! S-ar putea ca Armata să nu-l recunoască

Igor Dodon este obligat, conform interpretărilor Curţii Constituţionale din ianuarie 2017, să-l numeasc pe Sturza în calitate de ministru al Apărării, după ce Guvernul a înaintat pentru a doua oară candidatura acestuia la funcţia menţionată.

Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a fost făcută în cadrul briefingului săptămânal susținut de conducerea PDM.

„Dacă în Constituţie scrie clar că el este obligat să accepte candidatura ministrului a doua oară, atunci el trebuie să o facă, indiferent că-i place sau nu-i place”, a declarat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului dă asigurări că nu există riscul ca Eugen Sturza să nu fie recunoscut de Armată în cazul numirii sale în funcţie, ci mai degrabă Igor Dodon ar putea fi respins de cei de la apărare să nu fie recunoscut de Armată, dacă va continua să boicoteze numirea în funcţie a unui nou ministru al Apărării.

„S-ar putea ca Armata să nu-l recunoască în curând pe domnul preşedinte, din câte cunosc. Dar, domnul preşedinte Dodon singur îşi sara groapa şi cade în capcană atunci când refuză să îndeplinească prevederile constituţionale”, a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu a subliniat că Guvernul s-a adresat la Curtea Constituţională pe această problemă nu pentru a afla care este rolul preşedintelui în numirea miniştrilor, dar pentru a stabili care sunt acţiunirle următoare ce trebuie să le întreprindă Parlamentul în cazul refuzului repetat al şefului statului de a se conforma prevederilor constituţionale.


Vizualizări: