Social

Bucureștiul dăruiește chișinăuienilor două autobuze pentru cultură

Primăria București va oferi tabere elevilor olimpici din Chişinău, urmare a semnării miercuri a unui program de colaborare între cele două administrații locale.

Documentul vizează Cultura, Educaţia şi Sănătatea.

Prin PROEDUS, Primăria Municipiului Bucureşti va oferi o serie de tabere pentru copiii olimpici din Chişinău, stabiliţi de către doamna primar cu Direcţia de educaţie de la Chişinău”, a spus Gabriela Firea, într-o declaraţie de presă comună cu Silvia Radu.

Gabriela Firea a explicat că, în ceea ce priveşte domeniul Sănătăţii, se va oferi posibilitatea medicilor rezidenţi de la Chişinău să participe la programe de internship în spitalele administrate de municipalitatea bucureşteană.

Primăria București va sprijini Primăria Municipiului Chişinău pentru înfiinţarea unei linii de transport în comun culturale.

În acest sens, Primăria Capitalei, prin votul Consiliului General, la următoarea şedinţă, va dona două autobuze urbane care vor realiza un traseu cultural stabilit de doamna primar al municipiului Chişinău”, a precizat edilul.

Colaborarea culturală presupune şi un program de cooperare între Biblioteca Metropolitană din Bucureşti şi Biblioteca Municipală ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”, urmând să se facă o donaţie de carte către Chişinău.

La finalul conferinței de presă comune, cele două primărițe și-a făcut cadouri. Gabriela Firea i-a dat Silviei Radu o ie românească și un album cu mănăstirile din România. Primarul interimar de la Chișinău i-a făcut cadou o ie moldovenească și o icoană. 

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« aug.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner