Social

BOSCHETARII din Capitală, în vizorul poliției

Odată cu schimbarea condiţiilor climaterice Poliţia Capitalei a iniţiat acţiunile profilactice de identificare, depistare şi acordare a sprijinului necesar persoanelor fără loc permanent de trai. În acest context au fost antrenaţi poliţişti în toate sectoarele Capitalei, în vederea depistării locurilor de trai provizoriu a acestei categorii de persoane, în special la construcţii nefinisate, subsoluri, sisteme de canalizare.

Măsurile specializate sunt desfăşurate atât ziua cât şi pe timp de noapte. Astfel forţele de ordine au depistat și documentat 132 de persoane fără loc permanent de trai, care s-au dovedit a fi de origine în special din raioanele ţării. Fiind întrebaţi de către poliţişti, persoanele au declarat că n-au o locuinţă unde ar putea trăi, sau măcar un loc de muncă pentru a-şi asigura minimul de existenţă. În acest context au fost acumulate toate datele de identitate, în vederea sesizării instituţiilor de resort şi autorităţilor publice locale, pentru luare de atitudine conform competenţei prevăzute de legislaţia în vigoare.

Poliţia Capitalei va continua acțiunile, cu scopul de a preveni cazurile de hiportemie sau deces în rândurile oamenilor străzii, iar cetăţenii sunt rugați să informeze serviciile în domeniu, atunci când au observat persoane, înnoptând pe străzi sau alte locuri, unde sunt supuşi riscului.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
august 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner