Lifestyle

Baia fierbinte sau rece? Care este mai bună pentru sănătate?

Atât baia cu apă rece, cât și cea cu apă fierbinte aduc beneficii sănătății noastre. Dar trebuie să o alegem pe cea potrivită, în funcție de tipul nostru de corp.

În general, decidem să facem o baie rece sau caldă în funcție de vremea de afară. Dar ambele au beneficiile lor asupra sănătății și pielii noastre.

Baie rece – beneficii

O astfel de baie poate stimula nervii pentru a vă ajuta să vă energizați dimineața. De asemenea, crește substanțele chimice care pot combate depresia, cum ar fi beta-endorfine. Baia rece stimulează eliberarea de testosteron, promovând astfel un sistem reproducător sănătos la bărbați. Alături de asta, poate îmbunătăți, de asemenea, funcția pulmonară, stimulează sistemul limfatic și imunitar. Este cunoscut și pentru că stimulează producția de celule care pot lupta împotriva infecțiilor.

 

 

Baia fierbinte –beneficii

Temperatura ridicată a apei poate ucide germenii și de aceea baia cu apă fierbinte este mai benefică. Poate crește flexibilitatea mușchilor și reduce nivelul de zahăr din organism. Persoanele  răcite și care tușesesc ar trebui să facă o baie cu apă fierbinte, deoarece aburul curăță nasul și congestionează căile respitatorii superioare.

Ce baie ți se potrivește?

Potrivit experților, ar trebui să folosiți întotdeauna apă caldă pentru corp și apă rece pentru cap și față, deoarece ochii și părul nu trebuie clătiți cu apă caldă. În afară de aceasta, există și alți factori de care ar trebui să aveți grijă înainte de a alege apă caldă sau rece pentru baie:

Vârsta – Tinerilor li se recomandă să facă baie cu apă rece.

Tipul corpului – Persoanele cu tipul de corp Pitta ar trebui să facă baie cu apă rece. Iar persoanele cu tipul Kapha și Vaata ar trebui să utilizeze apă caldă.

Dacă persoana suferă de indigestie sau probleme hepatice, atunci e recomandată baia cu apă rece. În caz de epilepsie, se recomandă întotdeauna apă călduță.

Obiceiuri și timp – Dacă lucrați în aer liber, atunci este recomandat să faceți o baie în apă caldă. Dușul de dimineață trebuie făcut întotdeauna cu apă rece iar cel de seară cu apă fierbinte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: tabuhighlife.ro


Vizualizări: