Social

(video) Avocat: Andrei Brăguţa a stat fără mâncare și a băut apă din WC

Andrei Brăguţa și-a petrecut ultimele zile din viață în condiții greu de imaginat. Nedormit de mai multe zile la rând, fără haine și bând apă din closet. Așa apare tânărul în imaginile surprinse de camera video din celula în care a fost pur și simplu aruncat.

De mâncare, saltea sau așternuturi pentru pat nici vorbă. Detaliile au fost oferite de avocatul familiei răposatului în cadrul unei emisiuni TV. 

„Sunt și imagini video din altă celulă unde el a fost plasat. Acolo a fost lăsat fără saltea, fără harne și fără apă. El s-a aflat în această celulă majoritatea timpului. Din imaginile video se vede clar că starea lui de sănătate s-a agravat. În aceatsă perioadă el nu a dormit. Din imaginile video se vede că el consuma apă din closet, pentru apă nu i se dăsea, la fel nici mâncare”, spune Vadim Vieru, avocat Promo-LEX.

Aceste imagini demonstrează că oamenii legii nu-și fac treaba, iar angajații penitenciarelor fac abuz de funcția pe care o au.

„Sunt imagini care arată că, cu o zi înainte de decesul cetățeanului Brăguța, starea lui de sănătate este foarte proastă. Se vedeau pe corpul lui leziunile pe corp”, adaugă avocatul.

Mai mult, oamenii legii au fost informați despre problemele de sănătate ale lui Andrei Brăguța, dar nu au vrut nici măcar să-l asculte pe tatăl victimei.

„Acest caz prezintă foarte bine toare erorile din sistem, care încep chiar de la reținerea lui. Tatăl lui Andrei Brăguța i-a informat că fiiul lui se află la evitența psihiatrului și a rugat să-i fie transmise niste medicamente care i-au fost refuzate”, adaugă avocatul.

Amintim că trei inspectori ai Izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi, care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Brăguţa, vor compărea pe banca acuzaţilor. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul de învinuire a celor şapte în judecată.

Andrei Brăguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţă nepericuloasă pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017 a decedat în Penitenciarul nr. 16 „Pruncul”.


Vizualizări: