Politic

AVERTISMENTUL unui fost ministru al Apărării: Este necesară DEBARCAREA sau măcar blocarea lui Igor Dodon

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, consideră că atacarea navelor ucrainene de către marina militară rusă nu este doar un act de război la adresa Ucrainei, dar și la adresa lumii euro-atlantice sau a R. Moldova. Șalaru consideră că acest atac ar fi „un nou popas din drumul spre inima Europei al Rusiei revanșarde și revizioniste”.

Fostul ministru al Apărării e de părere că indecizia Vestului din ultimul deceniu și jocul egoist al unor puteri europene, în special al Germaniei, au permis Rusiei să atace ordinea mondială postbelică și dreptul internațional.

„Ceea ce face Rusia astăzi și atitudinea tolerantă a vestului seamănă cu un nou Munchen, o împăcare cu un agresor ieșit din zona raționalității, care nu poate aduce nici pe departe pacea și colaborarea invocată de vestul hipnotizat de noul Gingis Han de la Kremlin”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Anatol Șalaru subliniază că și autoritățile R. Moldova trebuie să fie vigilente în legătură cu acest atac al Rusiei: „Pentru R. Moldova, agresivitatea Rusiei față de Ucraina trebuie să fie un semnal de alarmă deoarece, dacă rușii vor trece peste statul vecin, în lipsa oricărei garanții de securitate externă vom fi victimă sigură”.

Un factor care ar încuraja Rusia să procedeze de asemenea manieră ar fi „coloana a 5-a” din R. Moldova.

„Cum Rusia a mizat întotdeauna pe coloana a 5-a, este absolut necesară debarcarea sau măcar blocarea lui Igor Dodon, despre care nici nu mai știu dacă locuiește în R. Moldova ori s-a angajat cu jumătate de normă la Kremlin. Să sperăm că toleranța excesivă a Vestului nu este un nou pact Ribbentrop-Molotov pentru estul Europei”, a conchis Anatol Șalaru, citat de ziarulnational.

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner