Lifestyle

Atenție la copii: un nou joc periculos face ravagii pe internet

O nouă provocare de pe Facebook îi îndeamnă pe copii să lipsească de acasă pentru două zile. Părinţii sunt îngroziţi.

Mai mulţi copii din Marea Britanie deja s-au prins în acest „joc” numit „Provocarea de 48 de ore”. Ei sunt îndemnaţi să fugă de acasă şi să nu-şi contacteze familia ori cunoscuţii După două zile ei reapar brusc în casele lor, potrivit dailymail.co.uk.

Participanţii primesc un scor mai mare pentru fiecare menţiune pe care o au pe reţeaua de socializare. Asta înseamnă că, pentru fiecare strigăt de disperare al unui părinte, copilul este „recompensat”.

Acest „joc” bolnav vine după ce o fetiţă de 13 ani a dispărut, anul trecut. Ea a participat la o altă provocare numită „Jocul celor 72”, care presupunea să dispari de acasă pentru  72 de ore.

O mamă a unui copil care a participat la „Provocarea de 48 de ore” a declarat: „Această competiţie este bolnavă. Anxietatea pe care o produce familiei este de nedescris. Am fost îngrozită că fiul meu va fi violat, mort sau vândut”.

Autorităţile din Marea Britanie sunt în alertă. Părinţii din toată lumea trebuie să fie vigilenţi, pentru că fenomenul poate lua amploare.

Anul acesta, mai mulți copii din Republica Moldova, dar și din alte țări au murit, după ce au jucat „Balena Albastră”.

 


Vizualizări: