Social

ATENȚIE: Iazurile și lacurile din Moldova sunt un pericol

Mersul pe gheața subțire a bazinelor acvatice este periculos, iar persoanele se pot prăbuși cu ușurință. Despre aceasta ne atenționează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a lansat o companie de prevenire a înecurilor.

Salvatorii atenționează populația că gheața bazinelor acvatice este foarte subțire, iar aflarea pe ea este periculoasă. În afară de prevenție, autoritățile nu pot face mai mult, în cazul persoanelor care ignoră riscul ca pojghița formată deasupra apei să se crape în orice moment, pentru că legislația nu impune vreo sancțiune în aceste cazuri. Totul depinde de cât de mult conștientizează oamenii pericolul uriaș. Medicii spun că, odată ce o persoană cade în apa rece, șocul hipotermic se poate declanșa instantaneu. Victima devine captivă între ghețuri și chiar dacă este scoasă la mal cu semne vitale, pericolul de moarte este iminent.

De asemenea, specialiștii recomandă părinților să interzică strict copiilor schiatul, patinajul și ieșirea pe gheață. Iar pescarii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, numai în anul 2018 patru persoane s-au prăbușit sub gheață bazinelor acvatice. Pentru următoarele zile, meteorologii anunță că vremea se va răci ușor, iar maximele vor ajunge până la minus nouă grade Celsius.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Publicitate ImpactTV.md, banner