Externe

Apple închide toate magazinele şi birourile din China din cauza epidemiei provocate de coronavirus

Apple a anunţat, sâmbătă, că închide toare magazinele şi birourile corporative din China continentală, până pe 9 februarie, din cauza coronavirusului care a dublat numărul deceselor la peste 250, într-o săptămână, relatează Reuters.

„Dintr-o mare precauţie şi pe baza ultimelor recomandări ale experţilor din domeniul sănătăţii, închidem birourile noastre corporative, magazinele şi centrele de contact din China continentală, până pe 9 februarie, a anunţat Appl.

Compania a arătat că aşteaptă cu nerăbdare să redeschidă magazinele, „cât mai curând posibil”.

În această săptămână, Apple închisese deja trei magazine în China, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea virusului.

Compania se alătură altor retaileri străini, între care Starbucks şi McDonald’s, care au închis temporar magazine, ca măsură de precauţie.

Între timp, multe alte companii au cerut angajaţilor din China să lucreze de acasă şi să nu mai plece în călătorii de afaceri care nu sunt absolut necesare, în prima săptămână din februarie.

În mod normal, companiile din China s-ar fi pregătit să revină la programul normal de lucru, după încheierea vacanţei de o săptămână pentru Anul Nou chinezesc.

Apple continuă să depindă puternic de China, atât în privinţa vânzărilor de smartphone-uri cât şi a lanţului de aprovizionare şi producţie. Multe fabrici din provincia Hubei, inclusiv fabrici ale AB InBev şi General Motors, au suspendat temporar producţia din cauza virusului.

Într-o conferinţă susţinută recent, directorul general al Apple, Tim Cook, a afirmat că Apple lucrează la planuri de compensaţie, pentru a răspunde posibilelor pierderi de producţie din cauza furnizorilor din Wuhan. Oraşul aflat în centrul epidemiei este baza mai multor furnizori ai Apple.

 

Sursa: bursa.ro


Vizualizări: