Politic

Ajută scanarea temperaturii la identificarea celor infectați cu coronavirus? Răspunsul specialiștilor

Ne este luată temperatura la supermarket, la intrarea la stomatolog sau coafor, la birou sau pe aeroporturi. Se preconizează că scanarea temperaturii va deveni un obicei de neclintit în perioada imediat următoare. În vreme ce unii consideră această metodă de bun augur, alții se simt agasați de faptul că le este îndreptat un termometru către frunte. Dar folosește la ceva luarea temperaturii? De exemplu, febra nu este neapărat un simptom al coronavirusului. Ce spun specialiștii?

Dr. Amesh Adalja, specialist la Johns Hopkins University Center, spune că luarea temperaturii nu este prea relevantă atunci când vine vorba de depistarea celor care au coronavirus.

„Scanarea temperaturii va fi un fenomen de amploare pentru că mulți oameni cred că ajută la ceva. Dar nu prea sunt dovezi că ar ajuta. Nu e ceva demonstrat și nu ar trebui să le dea oamenilor o falsă siguranță. Cred că evaluarea simptomelor și bunul simt al cetățenilor ajută mai tare decât luarea temperaturii”, spune Dr. Dr. Amesh Adalja.

sursa: protv.ro


Vizualizări: