Social

A fost reținut Andrei Gargalîc, unul din apropiații lui Grigore Caramalac

Andrei Gargalîc, despre care se spune că ar fi unul din apropiații lui Grigore Caramalac, alias „Bulgarul”, și exponentul acestuia în afacerile din Republica Moldova, a fost reținut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. La întreprinderile acestuia s-au efectuat, astăzi, percheziții, el fiind bănuit de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari în întreprinderile pe care le gestionează.

O urmărire penală în scopul elucidării faptelor imputate a fost pornită de PCCOCS pe 17 august 2017. Procurorii au stabilit că Andrei Gargalîc și Grigore Caramalac au început o activitate financiară comună, atunci când au fondat întreprinderea S.R.L. „Intervis”. Bănuiala că cei doi au interese comune este susținută și de faptul că, la ziua de naștere a lui Grigore Caramalac, în 2016, a fost invitat și Andrei Gargalîc, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

În rezultatul investigațiilor s-a stabilit că, din 2007 și până în prezent, factorii de decizie ai S.R.L. „Club Royal Park Company”, deținută de Gargalîc, fiind asistată de întreprinderea offshore „Kyriant Trading Limited” care și este fondatorul primei companii, prin intermediul întreprinderilor paravan „S.R.L. Moldconstruct Market” și S.R.L. „Moldconstruct Service”, ulterior și a întreprinderilor delincvente de tip „fantomă” – S.R.L. „Sinis”, S.R.L. „Azur International”, S.R.L. „Grain-Groupe” și S.R.L. „Climcom-Investgrup”, s-ar fi eschivat de la achitarea impozitului pe venit în sumă totală de peste 3.791 milioane de lei și TVA în sumă totală de aproape 6.318 milioane de lei. Se mai presupune că banii ar fi fost investiți în construcția bunurilor imobile din str. Trandafirilor 6/2 din Chișinău.

În aceeași perioadă, factorii de decizie ai S.R.L. „Club Royal Park Company”, prin intermediul S.R.L. „Impex Bussinescom”, companie care până pe 12 iulie 2016 a avut în calitate de fondator și administrator pe același Andrei Gargalîc, utilizînd întreprinderea delincventă de tip „fantomă” – S.R.L. „Rumitox”, ar fi utilizat scheme criminale de evaziune prin neachitarea impozitului pe venit în sumă totală de peste 3. 415 milioane de lei și TVA în sumă totală de peste 5.692 milioane de lei.

Vezi casa de lux a omului de afaceri.


Vizualizări: