Social

30 de zile de arest pentru trei persoane implicate în dosarul examenelor „cumpărate” la ASEM

Trei intermediari care figurează în dosarul examenelor, tezelor anuale și de licență „cumpărate”, dar și atribuirea contra-cost de note pentru practica de producție la Academia de Studii Economice, au primit 30 de zile de arest preventiv. Doi profesori de la ASEM au primit 30 de zile de arest la domiciliu. Un al patrulea profesor va fi sub control judiciar următoarele 30 de zile. Decizia a fost pronunțată joi, 7 iunie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani.

În privința altor trei persoane, care cooperează cu urmărirea penală, procurorii au cerut aplicarea măsurii „obligațiunea de nepărăsire a localității”. Centrul Național Anticorupție a anunțat într-un comunicat de presă că peste două milioane de lei, în diferită valută, au fost ridicați în urma perchezițiilor din dosarul examenelor „cumpărate”. Proveniența banilor urmează a fi stabilită în cadrul acțiunilor de urmărire penală ulterioară.

Acum două zile, lectori de la ASEM și mai mulți intermediari au fost reținuți sub suspiciunea că ar fi implicate în afacerea cu examene. Au fost identificați în jur de 60 de profesori și alte persoane publice din cadrul ASEM. În urma acțiunilor, nouă persoane, printre care șase profesori și trei intermediari, au fost reținute pentru 72 de ore.

Pe marginea faptelor depistate au fost pornite mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență, care au fost conexate într-o procedură comună.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Publicitate ImpactTV.md, banner