Economie

11 dintre cei mai bogaţi oameni din lume dezvăluie de ce nu-şi vor lăsa averile impresionante copiilor

Mulţi dintre cei mai bogaţi oameni din lume, fie ei celebrităţi sau doar oameni de afaceri, au decis să nu-şi lase averile impresionante pe mâna copiilor lor. Printre cei care au luat această hotărâre radicală se numără şi magnaţi precum Bill Gates, Mark Zuckerberg şi Warren Buffett, al doilea cel mai bogat om din lume.

Potrivit publicaţiei Businees Insider, nu toţi magnaţii şi starurile lumii, care au acumulat de-a lungul carierelor averi impresionante, îşi vor lăsa moştenirea propriilor copii, din dorinţa ca ei să ducă o viaţă lipsită de griji financiare, ba dimpotrivă. Unii dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii şi-au îndreptat atenţia către „cauze mai importante“, luând decizia de a dona mare parte din bani unor fundaţii şi organizaţii care se ocupă de acte caritabile.    Iată lista bogătaşilor lumii care nu-şi vor lăsa averile pe mâna copiilor lor:

Bill Gates (62 de ani) – 89,6 miliarde de dolari

Ca mulţi dintre miliardarii lumii, fondatorul Miscrosoft, Bill Gates, este un filantrop şi intenţionează să doneze mare parte a averii sale pentru cauze caritabile. Gates şi soţia lui, Melinda, deţin cea mai mare fundaţie privată din lume – Fundaţia Bill & Melinda Gates – care lucrează pentru „a-i ajuta pe toţi oamenii să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă“.

 Cei trei copii ai lui Gates au moştenit gena filantropică a tatălui lor şi sunt bucuroşi să nu moştenească averea tatălui. Magnatul Microsoft a declarat că cei trei copii ai săi vor moşteni totuşi câte 10 milioane de euro fiecare – echivalentul a 0,01116% din averea sa.

„Cred cu siguranţă că lăsându-le copiilor sume masive de bani nu este o favoare pentru ei“, declara Bill Gates.

Warren Buffett – 78,9 miliarde de dolari

Warren Buffett (87 de ani) este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 80 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes.

Buffett a devenit cunoscut ca investitor şi este CEO şi preşedinte al Berkshire Hathaway – o companie care deţine acţiuni în zeci de companii, printre care Kraft Heinz, American Express, Duracell şi chiar Apple. Buffett a fost numit „unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile“ de Forbes.

Buffett este şi filantrop şi intenţionează să-şi doneze toată averea organizaţiilor caritabile, fără să lase vreun dolar direct copiilor săi. Totuşi, Buffett a promis să lase câte 2,1 miliarde de dolari fiecărei organizaţii caritabile deţinute de cei trei copii ai săi, în semn de apreciere pentru munca depusă în scopuri caritabile.

Majoritatea averii sale va merge către Fundaţia Bill şi Melinda Gates, dar şi către Fundaţia Susan Thompson Buffett, pe care magnatul a înfiinţat-o cu prima sa soţie.

Mark Zuckerberg – 74 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg (33 de ani) este fondatorul Facebook. După ce s-a născut prima sa fiică, Max, în decembrie 2015, Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au anunţat că vor dona 99% din moştenirea micuţei în scopuri caritabile.

„Vrem ca tu să creşti într-o lume mai bună decât a noastră. Iar noi ne vom implica pentru ca acest lucru să se întâmple, nu numai pentru că te iubim, ci şi pentru că avem o responsabilitate morală faţă de toţi copiii din generaţia următoare“, se arată în postarea co-fondatorului Facebook adresată copilei sale.

Pierre Omidyar – 10,1 miliarde de dolari

Pierre Omidyar (50 de ani) a fondat eBay în 1995 şi a fost preşedinte al companiei până în 2015. În prezent, averea sa este estimată la 10,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes.   Întreprinderile actuale ale lui Omidyar includ o firmă cu capital de risc pentru tehnologie, o platformă de investigaţie pentru jurnalism şi o reţea de filantropie.

Omidyar şi soţia lui, Pam, care au trei copii, au semnat un angajament al „Giving Pledge“ în 2010 – o campanie creată de Warren Buffett şi Bill şi Melinda Gates în speranţa de a încuraja elita super-bogată să-şi doneze majoritatea averilor lor pentru cauzele caritabile.

Până în prezent, campania are peste 150 de semnături de la miliardari şi alţi oameni extrem de bogaţi.

„Viziunea noastră este destul de simplă, avem mai mulţi bani decât familia noastră va avea vreodată nevoie. Nu trebuie să-i păstrăm în conturi când pot fi folosiţi la rezolvarea unora dintre cele mai dificile probleme din lume din prezent“, a declarat miliardarul.

Continuarea aici…

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner