Social

Directorul gimnaziului internat din Capitală, acuzat de trafic de copii, va sta încă 30 de zile după gratii

Directorul gimnaziului internat nr. 3 din Capitală și complicele acestuia, ambii acuzaţi de trafic de copii, vor sta încă 30 de zile după gratii. Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, au admis demersul procurorilor. Igor Sandler, directorul instituţiei, a refuzat să discute cu presa.

Iar omul de afaceri a încercat să fugă de camerele de filmat. El ne-a spus că dosarul în care este vizat este unul inventat, scrie publika.md.

Avocații inculpaților susțin că vor ataca decizia magistraților.

„Avem la dispoziție timp de trei zile, să o contestăm. Apreciem critic această încheiere de prelungire, considerăm că este una neîntemeiată și Curtea de Apel o să examineze recursul nostru în acest sens”, a spus avocatul inculpaţilor, Roman Aranov.

Între timp, avocatul adolescentului abuzat spune că băiatul este în continuare consiliat psihologic.

„Starea copilului este bună. A fost schimbată instituția de învățământ pe care o frecventa anterior copilul în scopul de a exclude careva factori de risc. Copilul este orfan. Partea acuzării are suficiente probe ca să demonstreze în instanță vinovăția inculpaților”, a spus avocatul victimei, Natalia Bairam.

Omul de afaceri şi directorul internatului au fost reţinuţi în septembrie 2017. Anchetatorii au stabilit că dascălul i-a făcut cunoştinţă businessmanului cu un minor de 14 ani. Ulterior, bărbatul a închiriat un apartament, unde copilul ar fi fost exploatat sexual. Dacă vor fi găsiți vinovaţi, cei doi riscă ani grei de puşcărie.